Az 1994 -ben készült film képes összefoglalója

2. rész. Előkészületek

2015/05/11. - írta: kölyökidő

GOMBOS ÚR IRODÁJÁBAN

tukr_107.png

Felícia a nagyhatalmú apánál tesz látogatást, Gombos Úr azért sponsorálja a rendezvényt, a tiniszépségversenyt, mert így biztosíthatja, hogy a lánya nyerjen.

FELÍCIA: Semmi kedvem indulni - nyafogja Felícia
GOMBOS ÚR: Könyörgöm, ne bonyolítsd túl, tudod, hogy anyád pokollá tenné az életemet 
FELÍCIA:  Én soha sem akartam  - háborog Felícia, úgy látszik Demeter megjegyzései nagyon is hatottak rá.

KULTÚR ELŐTT

tukr_114.png

A süteményárus fickó általában a Művelődési Ház kertjében lődörög, árulja a buktákat és nagyon is figyel a körülötte zajtó eseményekre, miközben azért úgy csinál, mintha nem is. Virág jön arra a piacról hazamenet. Látja hogy a sütiárus mögött van valami új plakát, amit a fiú eltakar. Kíváncsian próbálja elolvasni

VIRÁG: mi az?
FICKÓ: nem neked van
VIRÁG: mi nincs nekem?
FICKÓ: tiniszépségverseny
VIRÁG:tényleg?  De érdekes
FICKÓ:  nem óvodásoknak van
VIRÁG:12 éves vagyok!

KULTÚR ELŐTT KÉSŐBB

Megérkeznek a fontos emberek a tiniszépségverseny helyszínére.
 Terepszemléznek, bár egyenlőre az ebéd időpontja érdekli őket.
tukr_118.png

IRODÁBAN

Gombócka, a nyári munkára ideiglenesen alkalmazott titkárnő, aki minden percét kihasználja a hivatali telefonon való beszélgetésre, azt a feladatot kapja, hogy a benevezett lányok fényképét és adatlapját helyezze el egy borítékban, számozza meg és Így a titkos és igazságos verseny érdekében ezentúl csak számokkal szerepelnek a versenyzők.
tukr.png

SZÍNHÁZTEREMBEN

A fontos emberek megtekintik a termet, kapnak kávét, gazdag külföldi befektetőkről cserélnek eszmét és csak Attila, a rendezéssel megbízott fiatalember érdeklődik a világítási, hangosítási lehetőségekről. 

IRODÁBAN

A verseny felelősei  A TITKÁR ÚR és KAROLA a rendezvényszervező megnézik rendben folyik -e a titkosítás. Félmondataikból kiderül, hogy megállapodtak ki nyerje a versenyt, vagyis  úgy kell rendezni az adatlapokat, hogy az ötös  Gombos Úr lánya, Felícia legyen.  Gombócka továbbra is a telefonon lóg, nem érdekli, de érti és megcsinálja, ígéri.

FOLYOSÓN

Most következik a bonyodalom. Virág piacos képei elkészültek, András, a fotós fiú üzen neki, hogy menjen be értük. Közben Demeter, aki lejött az unokahúgára vigyázni, próbálkozik a folyton telefonálgató Gombóccal ismerkedni, aki telefonálás közben megnyugtatja az unokahúga a kis Felíciácska nyerési esélye biztosítva van. Ő az ötös, a kiemelt szám.

Demeter távoztában találkozik Virággal, aki megérkezett a képeiért. Megtetszik neki az egyik fotó el is kéri. Ezután a telefonálgató Gombóc örömére elvállalja, hogy majd ő befejezi a borítékolást.  Demeter elrohan és Virág öccsének mindenféle kérdést tesz fel, s némi ellenszolgáltatás fejében válaszokat is kap. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kolyokidofilm-tukrom.blog.hu/api/trackback/id/tr507429438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása